Konfirmation

Hvornår skal jeg konfirmeres?
Året før konfirmanden skal konfirmeres, mens vedkommende endnu går i 6. klasse, skal familien via formular her på siden tilmelde konfirmanden konfirmantionsundervisning. 
I formularen skal man bl.a. vælge 1., 2. og 3. prioritet for dagen og tidspunktet, I ønsker konfirmation.
I 7. klasse dannes der nye klasser, og derfor konfirmeres eleverne ikke klassevist. 
Kirkens præster samler alle ønsker, fordeler konfirmanderne og giver jer besked. Alt det sker i efteråret året før konfirmationen. 

Hvert år har vi mindst tre konfirmationer fordelt på to dage. Der er ca. 12 konfirmander pr. gang.
Kirken er stor nok til, at der kunne være flere end 12 konfirmander pr konfirmation, men vi prioriterer god plads og rum til alle - også til mange gæster, hvis man ønsker det. 

Datoer og tider for konfirmationer 2025
Lørdag den 3. maj kl. 10.30
Lørdag den 3. maj kl. 12.30
Søndag den 4. maj kl. 10.30

Tilmeldingsformular til konfirmation 2025:
Klik HER

Datoer og tider for konfirmationer 2026
Lørdag den 2. maj kl. 10.00
Lørdag den 2. maj kl. 12.00
Søndag den 3. maj kl. 10.00
Søndag den 3. maj kl. 12.00

Tilmeldingsformular til konfirmation 2026 (åben fra 1/9 2024):
Klik HER

Konfirmationsforberedelse
Konfirmationsforberedelse er, som ordet siger, forberedelse til konfirmationen. Forberedelsen betyder dog ikke, at man efter otte måneder er forberedt på alt vedrørende kristendom og tro. Forhåbentlig vil konfirmanderne blive ved med at forberede sig på livet, på troen og på det fællesskab, som vi er sat til at leve i som mennesker.

Med udtrykket konfirmations-forberedelse understreges, at det ikke er skoleundervisning, og at der ikke arbejdes frem mod et bestemt resultat. Pensum er, at vi skal tale om kristendom, høre de vigtigste fortællinger fra Bibelen, og arbejde med gamle og nye salmer. Eller sagt på en anden måde; gå på opdagelse i troens verden. Vi vil skabe rum for konfirmanderne til at leve i den kristne tro. Men vi bliver aldrig færdige med kristendommens »pensum«. Hele tiden udvikler vi os som mennesker, stiller nye spørgsmål til livet og døden, kommer ud for hændelser, som måske får os til at tænke nyt igen. Vi håber, at de kommende otte måneder vil give plads til gode snakke om kristendom og tro med konfirmanderne.

Det Nye Testamente og Salmebogen er vigtige arbejdsbøger i hele forløbet. Derudover vil vi benytte os af konfirmandmaterialer, musik og film, samt udforske kirken. Konfirmanderne vil også komme til at møde kirketjener, kordegn, organist og menigheden i undervisningen.

Gudstjeneste
For at blive konfirmeret skal man have en fortrolighed med folkekirkens gudstjeneste. Fortrolighed får man kun ved at deltage i gudstjenester. 
Konfirmanderne skal mindst gå til gudstjeneste ti gange for at blive fortrolige med gudstjenesten.

Konfirmandhjælp
Det er muligt at søge konfirmandhjælp. Tidspunkt for ansøgning og formular findes her på siden et par måneder før konfirmationerne. 

   Begivenheder vedr. konfirmationer